THE ART OF URBAN INTERVENTION

Large_mapa

suradnički projekt

2009 - 2011.

 

The Art of Urban Intervention istražuje mogućnosti umjetnosti u javnom prostoru s obzirom na transformacijske procese u zajednicama i susjedstvima.

Naš je fokus u ovom suradničkom projektu na mapiranju veza između konceptualnih i kontekstualnih umjetničkih praksi kasnih 1960-ih i 1970-ih, na Istoku i Zapadu, s naglaskom na umjetničke taktike i strategije u javnom prostoru. Jedan od ciljeva jest pogledati unatrag, s Istoka prema Zapadu, ispitujući međusobne povezanosti i paradokse te tražeći načine da se razbije egzotični pogled na tzv. Istočnu Europu i njezinu prošlost.

Aktivnosti – u suradnji s Institutom za trajanje, mjesto i varijable (DeLVe) - granaju se u četiri linije: 1. istraživanje, 2. diskurzivna linija (predavanja, prezentacije, diskusije), 3. ugošćavanje gosta istraživača, 4. izdavanje kritičkog zbornika.

partneri: < rotor > association for contemporary art (AUT), Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (CZE), Het Blauwe Huis (NLD), Институтът за съвременно изкуство (BLG), NABA – Nuova Accademia di Belle Arti Milano (ITA)

suradnja: DeLVe - institut za trajanje, mjesto i varijable

 

Projekt je realiziran uz podršku Europske komisije.

Small_03_v.tzekova Small_imagse001 Small_06_t.recarens