PROMOCIJA FANZINA POLITIČKE ŠKOLE 2020.

Large_ac__final

četvrtak, 22.10. 2020. od 19.00 do 21.30h (u grupama po 10 ljudi)

Nova BAZA, Nova cesta 66

 

Naša Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane) ove je godine ispratila već petu generaciju polaznika, i to u sasvim osebujnom izdanju. Fanzin koji na kraju ovog obrazovnog procesa predstavljamo u potpunosti su osmislili i pripremili polaznici i polaznice: od izrade pojedinih priloga, preko uredničkog i lektorskog rada i grafičke obrade pa sve do njegove promocije. Promocija je ujedno i prilika za okupljanje svih dosadašnjih generacija polaznika i predavača i svih zainteresiranih.

"Ovaj je Fanzin pripremljen kao mali, neformalni zbornik radova polaznika Političke škole za umjetnike (i sve zainteresirane) 2020. Radovi su nastali kao reakcija na širok spektar tema koje je Politička škola obuhvatila, onih koje je spontano otvorila kroz rasprave, ali i onih koje su nametnule jedinstvene okolnosti pandemije. U točno stotinu dana koliko je prošlo od upoznavanja i pripreme za rad u Bazi, druženja i raspravljanja uživo, preko on-line nastave u iščekivanju novog normalnog, do terenskog rada u Drežnici, tema i doživljaja nije nedostajalo, kao što demonstriraju prilozi koji slijede." (iz uvodnika)

Promocija Fanzina kreće iz BAZE u Adžijinoj 11 kolektivnim performansom-šetnjom do Nove BAZE u Novoj cesti 66 gdje slijedi nastavak programa.

19:00 performans i otvaranje
19:30 čitanje poezije
20:30 razgovor na temu (umjetničkog) rada u vrijeme pandemije
21:30 najkraći koncert polaznice Sare Renar

Između svakog se bloka programa družimo vani, a gosti i sudionici se mole da na razgledavanje Fanzina u prostoru Baze ulaze u grupama po 10 ljudi, kako bismo mogli provoditi epidemiološke mjere.


Polaznici i polaznice Političke škole za umjetnike (i sve zainteresirane) 2020.: Sineva Burić, Andrea Čeko, Matea Fadiga, Vedran Gligo, Ante Gujić, Josip Ivančić, Helena Janečić, Doria Jukić, Katarina Lukec, Martina Makek, Dunja Maračić, Alen Mikec, Sara Morić, Sonja Prijić, Sara Renar, Hana Sirovica, Jasmina Tokalić, Antonela Tošić, Karlo Vedak, Ratka Višnić, Jovana Vlaisavljević, Toni Zadravec, Vida Zelić

Uredništvo Fanzina: Andrea Čeko, Matea Fadiga, Sonja Prijić, Hana Sirovica, Ratka Višnić, Vida Zelić
Lektura: Matea Fadiga, Katarina Lukec, Sonja Prijić
Dizajn: Sara Renar, Jovana Vlaisavljević
Izdavač: BLOK - Lokalna baza za osvježavanje kulture

 

Više o programu ovogodišnje Političke škole za umjetnike (i sve zainteresirane) saznajte ovdje.


Program financijski podupire Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe.

Godišnji program BAZE podržava Zaklada "Kultura nova”.