VODSTVO KROZ IZLOŽBU "TREŠNJEVAČKE IGRAČICE" I PRIKUPLJANJE FUNDUSA MST

Large_instagram_post

 

Trešnjevačke igračice - crtice iz sportske povijesti kvarta

 

VODSTVO KROZ IZLOŽBU 

srijeda, 22. 5. 2024. u 18 sati

 

PRIKUPLJANJE FUNDUSA ZA VIRTUALNI FUNDUS MUZEJA SUSJEDSTVA TREŠNJEVKA

utorak, 28. 5. 2024. od 16 do 20 sati

 

Nova BAZA, Nova cesta 66

 

Autorice izložbe Ivana Perić, Ana Kutleša i Dunja Kučinac provest će vas kroz postav i pokazati tko su sve bile trešnjevačke igračice, s margina izvući danas zaboravljene profesionalke, rekreativke, trenerice, novinarke, učiteljice, ali i sportske radnice, ističući ne samo osvajačice titula, nego i one koje su iz pozadine na različite načine doprinosile sportskim uspjesima i razvoju ženskog sporta na Trešnjevci. Osvrnut će se na istraživanje i proces pripreme, suradnje i kontakte koji su ključno odredili sadržaj izložbe. 

 

A ukoliko ste već posjetili izložbu i palo vam je na pamet da i vi imate člansku iskaznicu nekog trešnjevačkog sportskog kluba, stari triko za tjelesni ili ulaznicu za utakmicu u Kutiji šibica, evo prilike da sačuvate vaše uspomene i obogatite virtualni fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka! 

 

Čekamo vas u utorak 28. 5. od 16 do 20h u prostoru Nove BAZE, gdje ćemo snimiti priloge i vaše priče. Sve priloge ćemo digitalizirati na licu mjesta te vam ih odmah vratiti. Usput možete i pogledati izložbu, po prvi puta ili da utvrdite gradivo.

 

A ako čuvate neke druge kvartovske uspomene koje nisu iz sportske domene, svejedno nam ih donesite, rado ćemo i njih obraditi. 

 

Pregledajte fundus i potražite više informacija na www.muzejsusjedstvatresnjevka.org, a za dodatna pitanja obratite nam se na blok@blok.hr.

 

 

Izložba "Trešnjevačke igračice - crtice iz sportske povijesti kvarta" otvorena je do 8.6.2024.

Ulaz je besplatan.

 

Radno vrijeme galerije:

Uto - pet 16 – 20h

Sub 11 – 15h

 

 

dizajn: Neva Zidić, Hrvoje Živčić i Zoran Đukić

 

Projekt je dio programa Muzej susjedstva Trešnjevka – živa baština i sufinanciran je sredstvima Grada Zagreba. Projekt podržava Zaklada SOLIDARNA kroz Fond za žene u sklopu Programa za razvoj civilnog društva. Prikupljanje fundusa odvija se u okviru projekta Virtualni fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka uz podršku Grada Zagreba. Godišnji program BLOK-a u 2024. godini podupire Zaklada Kultura nova. 

program