Kustos/ica u lokalnoj zajednici. Studija slučaja: La Casa Encendida

Large_lce

predavanje kustosice Yare Sonseca Mas

petak, 28. 11. 2014. u 18:00

Pogon, Mislavova 11

La Casa Encendida je osnovana 2002. godine kao otvoren i dinamičan društveni i kulturni centar Fondacije Caja Madrid, štedne banke u vlasništvu regionalne uprave, a njezin program uključuje kulturne sadržaje, kao i programe posvećene zaštiti okoliša i razvijanju solidarnosti, te edukativne programe za najmlađe. Također, LCE raspolaže svim potrebnim resursima za istraživanje i proizvodnju umjetnosti (knjižnica, medijska knjižnica, radijska i novinska arhiva, foto i multimedijalni laboratorij) koji su otvoreni svima.

Voditeljica izložbenog programa Yara Sonseca Mas će u svom izlaganju opisati izbor recentnih izložbi i programa usmjerenih na urbanu kulturu, ekološka i društvena pitanja povezana s gradskim životom. Govorit će i o svojim iskustvima i uvidima o ulozi umjetnika i kustosa u lokalnoj zajednici u programu koji pritom ne izuzima međunarodnu umjetničku scenu.

Kao voditeljica izložbenog programa La Casa Encendida od 2006. godine Yara Sonseca Mas je kurirala mnoge samostalne izložbe i site-specific projekte europskih, brazilskih i meksičkih umjetnika mlađe generacije. Diplomirala je povijest umjetnosti na Universidad Complutense de Madrid, gdje pohađa doktorski studij na Odsjeku za suvremenu umjetnost.

Predavanje je dio projekta “Ovdje i drugdje” koji financijski podržava Zaklada “Kultura nova”.

program